Sommerlejr den første uge i skolesommerferien

Sommerlejren er en teltlejr for junior-snorkeldykkere, hvor man medbringer telt, sovegrej, kop og bestik, tøj til varmt og koldt og vådt og tørt vejr, og så selvfølgelig sit dykkerudstyr.

DSFs Ungdomsudvalg stiller op med et spisetelt med plads til ca. 225 personer, køkkentelt med grej til madlavning til lige så mange personer, samt alt hvad der skal bruges af både, bøjer, radioer, afmærkningsflag, nødhjælpsudstyr m.v. til sikker afvikling af en række ganske store dykninger. Derudover er der legeredskaber som vandbananer og ringe til at trække efter bådene på legedagen.

Programmet ser som regel således ud:

Lejren starter søndag med indkvartering og fælles orientering om sikkerhed på dykkerstederne og i lejren.

Mandag, tirsdag og onsdag dykkes der forskellige steder og om aftenen er der leg, hygge og konkurrencer.

Onsdag aften og nat er der natdyk.

Torsdag er der legedag med alt hvad der kan flyde i vandet og bananer og ringe spændt efter bådene.

Fredag er der skattejagt.

Fredag aften er der afslutning, hvor de forskellige klubber laver et eller andet nummer, en sketch, mere eller mindre ”fixede” konkurrencer, fortæller jokes, synger, eller hvad man nu finder på. Nogle forbereder noget hjemmefra, nogle finder på noget i løbet af ugen, og alle ender med at hyle af grin.

Lørdag tages lejren ned og der siges farvel og vi ses igen til næste år. Og det er der mange, der gør, så sommerlejren er efterhånden blevet et temmelig stort arrangement fordi folk kommer tilbage år efter år og tager nye med.


Indbydelse til sommerlejr 2024

Tilmeldingsblanket

Tidsplan

Info om Sommerlejr til deltager   Info om Sommerlejr til leder

Artikel fra Sportsdykkeren nr. 5 2013      Artikel fra Sportsdykkeren nr. 4 2015  Artikel fra den første sommerlejr i 1974